מהו אישור הסכם ממון?
הסכם ממון הוא מסמך משפטי מחייב שנוצר בדרך כלל לפני או בתחילת נישואים, הכולל אנשים המוכרים לציבור. אישור הסכם זה הוא צעד חיוני להבטחת אכיפתו ותוקפו המשפטי.
- אישור טרום נישואין: כאשר נקבע הסכם ממון לפני הנישואין, ניתן לאשר אותו על ידי נוטריון או רשם נישואין. תהליך אישור זה מעניק אמינות משפטית להסכם וחיוני לאכיפתו.
- אישור לאחר הנישואין: במקרים בהם הסכם הממון נוצר לאחר קיום הנישואין, שני בני הזוג נדרשים לבקש אישור מבית משפט או בית דין רבני, בהתאם לתחום השיפוט והחוקים החלים. אישור זה מבטיח כי להסכם יש משקל משפטי וניתן לאכוף.
- מטרת האישור: המטרה העיקרית של קבלת אישור להסכם ממון היא לבסס את אכיפתו. בהיעדר הסכם כזה, חלוקת רכוש הנישואין תהיה כפופה בדרך כלל לפי ההוראות המפורטות בחוק יחסי ממון בין בני זוג, אשר עשויות שלא להתאים לרצונות ולציפיות הספציפיות של הצדדים המעורבים.
- הסדרת חלוקת הנכסים: תפקידו המרכזי של הסכם ממון הוא להסדיר את חלוקת הנכסים ולקבוע את המסגרת ליחסי ממון בין בני זוג במקרה של פרידה או גירושין. היא משמשת כלי חיוני להגדרת אופן הטיפול בענייני רכוש וכספים במהלך פירוק הנישואין.
- חוזה משותף: הסכמי ממון הם חוזים נפוצים ולעתים קרובות נכנסים לתוקף במהלך הליכי פרידה או גירושין משפטיים. הם ממלאים תפקיד קריטי בשמירה על האינטרסים הפיננסיים של שני בני הזוג ובהבטחת חלוקת נכסים הוגנת ומובנית היטב.
אישור הסכם ממון הוא שלב מרכזי בתהליך, המשמש להכשרת ההסכם ולהפוך אותו לאכיפה משפטית. בהתוויית תנאי חלוקת הנכסים והיחסים הפיננסיים, הסכמים אלו מספקים בהירות והגנה ליחידים במקרה של פרידה זוגית, ובסופו של דבר מקדמים תוצאות הוגנות וצודקות.
מהו הסכם ממון?
הסכם ממון, הוא חוזה בכתב מחייב משפטית שנקבע על ידי שני אנשים לפני נישואיהם, כאשר הם ידועים בציבור, או לאחר שכבר נישאו. הסכם זה משמש כמכשיר משפטי מכריע המתווה כיצד ינוהלו היבטים שונים בחייהם הכלכליים של בני זוג באירועים מצערים של גירושין, פרידה או פטירתו של אחד מבני הזוג.
מרכיבים מרכזיים של הסכם ממון:
- חלוקת נכסים: אחת המטרות העיקריות של הסכם ממון היא לקבוע את גורל הנכסים, ההכנסות וההתחייבויות של שני בני הזוג במקרה של גירושין או פרידה. זה כולל נכסים, אחזקות פיננסיות, עסקים וכל נכס אחר שנרכש במהלך הנישואין.
- שמירה על נכסים לפני נישואין: אנשים רבים בוחרים בהסכמי ממון לשמירה על הנכסים שצברו לפני כניסתם לנישואין. זה כולל נכסים כגון עסקים או נכסים שהתקבלו כמתנות או בירושה. הסכם ממון מבטיח כי נכסים אלו לפני הנישואין מוגנים במקרה שהנישואים יסתיימו.
סיבות נפוצות לחתימה על הסכם ממון:
- שמירה על רכוש טרום נישואין: זוגות משתמשים לעתים קרובות בהסכמי ממון כדי להגן על רכוש ונכסים שנרכשו לפני הנישואין, ומבטיחים שהם יישארו אצל הבעלים המקורי במקרה של גירושין או פרידה.
- מתנות וירושות: במקרים בהם אחד מבני הזוג מקבל מתנות משמעותיות או ירושה במהלך הנישואין, ניתן לקבוע בהסכם ממון כיצד יטופלו נכסים אלו במקרה של פירוק נישואין.
- הגנת חוב: הסכמי ממון יכולים לשמש גם כאמצעי הגנה מפני חובות פוטנציאליים של אחד מבני הזוג, המבטיחים שבן הזוג השני לא יישא באחריות כלכלית לאותם חובות במקרה של פרידה.
- הסדרת יחסים פיננסיים: הסכמי ממון אינם מוגבלים לתרחישי גירושין, הם יכולים לשמש גם כדי להסדיר יחסי ממון בתוך נישואים, במיוחד בהקשר של פרק ב' או נישואים שניים.
הסכם ממון הוא חוזה משפטי מחייב הממלא תפקיד מרכזי בניהול והגנה על האינטרסים הכלכליים של שני בני הזוג. הוא מציע בהירות, הגנה ושקט נפשי על ידי ציון האופן שבו יטופלו נכסים, הכנסות והתחייבויות במהלך אירועי חיים שונים, כולל גירושין, פרידה או פטירתו של בן זוג.
אישור הסכם ממון בפני נוטריון: הסכם ממון לפני נישואין – מה עומד מאחוריו?
כאשר בני זוג יוצאים למסע של תחילת חיים משותפים, יש להם אפשרות לחתום על הסכם ממון. מסמך זה משמש להסדרת חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה מצער של פרידה או גירושין. בשנים האחרונות, מספר הולך וגדל של זוגות מכירים בחשיבות של עריכת הסכם ממון שכזה, ויש כמה סיבות משכנעות מאחורי החלטה זו.
- הגנה על נכסים לפני נישואין: במקרים בהם קיים פער כלכלי בין בני הזוג, ואחד מהם צבר נכסים טרם כניסתו לנישואין, כגון מקרקעין, עסק או חסכונות, קיים סיכון שנכסים אלו עלול ללכת לאיבוד לבן הזוג השני במקרה של גירושין. על ידי קביעת הסכם ממון המתווה מראש את חלוקת הרכוש, יכולים יחידים להבטיח שנכסיהם יישארו מוגנים ולא יעברו אוטומטית לבן הזוג השני עם הפרידה.
- התייחסות לעלייה בשיעורי הגירושין: הרצון לטפל בעניינים כספיים באופן יזום הפך בולט יותר לאור שיעור הגירושין הגובר. לפי הנהלת בתי הדין הרבניים, בשנת 2019 חוו 11,465 זוגות ברחבי הארץ גירושין, לעומת 11,127 זוגות בשנת 2018. מגמת עלייה זו מדגישה את הצורך של זוגות להיערך לאפשרות הפרידה ולהשלכותיה הכספיות.
- חששות הורים: לעיתים, הורי בני הזוג הם אלה שדוגלים בחתימה על הסכם ממון מתוך חשש שבן הזוג של ילדיהם עלול לתבוע את נכסי המשפחה במקרה של פרידה. הסכם ממון מובנה היטב יכול להקל על חששות אלו ולספק מסגרת ברורה לחלוקת הנכסים, המציע שקט נפשי הן לבני הזוג והן למשפחותיהם.
על ידי הקמת הסכם ממון באופן יזום, אנשים יכולים להגן על עצמם מפני מחלוקות משפטיות עתידיות פוטנציאליות, שלעתים קרובות מלאות ברגשות כמו כעס, תסכול ונקמה. הסכמים כאלה לא רק שומרים על נכסים אישיים אלא גם מאפשרים לזוגות לצאת למסע יחד עם הבנה וכבוד הדדיים, כשהם מבטאים את רצונותיהם וצרכיהם באופן שקוף ובונה. בכך הם עושים צעד משמעותי לקראת בניית בסיס חזק לחיים המשותפים שלהם קדימה.
כיצד מתבצע תהליך ניסוח ואישור הסכם ממון?
תהליך עריכת ואישור הסכם ממון יכול להשתנות בהתאם לעיתוי ונסיבות ההסכם.
- עיתוי ההסכם: ניתן לערוך הסכמי ממון לפני הנישואין כחלק מהסכם ממון או במהלך הנישואין עצמם. הסכמים אלו משמשים לשרטט את חלוקת הרכוש בתרחישים שונים, במיוחד במקרה של פרידה או גירושין.
- תוכן הסכם הממון:
מרכיבי הליבה של הסכם ממון כוללים:
- תיעוד רכוש קיים לכל אחד מבני הזוג לפני הכניסה לנישואין.
- הפרשות לכל רכוש או נכס עתידי שבני הזוג עלולים לצבור במהלך הנישואין.
- תקנות חלוקת רכוש במקרה של פרידה או גירושין.
- ניסוח ההסכם: בעוד שלזוגות יש אפשרות לנסח הסכם ממון בעצמם, כדאי מאוד לפנות לסיוע מקצועי. התייעצות עם עורך דין ונוטריון המתמחים בדיני משפחה והסכמי ממון יכולה להיות בעלת ערך רב. מומחים אלו יכולים לסייע להבטיח שההסכם ברור, מקיף ונקי מבחינה משפטית, תוך צמצום הסיכון לפרשנויות מוטעות או אי בהירות שעלולות להוביל למחלוקות ולסיבוכים משפטיים בהמשך הדרך.
- דרישות אישור:
תהליך האישור של הסכם ממון יכול להשתנות בהתאם למועד יצירתו:
- הסכם טרום נישואין: אם תחליט לנסח הסכם ממון לפני הנישואין, זה בדרך כלל דורש אישור מרשם נישואין או נוטריון. אישור זה חיוני כדי שההסכם יקבל תוקף משפטי.
- במהלך הסכם נישואין: במקרים בהם ההחלטה על יצירת הסכם ממון מתקבלת לאחר נישואין, לרוב יש צורך באישור ההסכם על ידי הרשות המשפטית המתאימה. זה יכול להיות כרוך בקבלת אישור מבית משפט דתי או מבית משפט לענייני משפחה, בהתאם לתחום השיפוט והחוקים המקומיים.
הסכם ממון מנוסח היטב ומאושר כדין יכול לספק הגנה כלכלית ובהירות חיונית לשני בני הזוג במקרה של פרידה או גירושין. קבלת הכוונה משפטית במהלך תהליך הניסוח היא צעד נבון כדי להבטיח שההסכם עומד בכל הדרישות המשפטיות ומשרת את מטרתו המיועדת ביעילות.
אימות הסכם ממון עם נוטריון
נוטריון, עורך דין מוסמך כדין, נושא באחריות לאמת, לאשר ולערוך מסמכים משפטיים, לרבות הסכמי ממון. בהקשר של הסכמי ממון נוטריון ממלא תפקיד מרכזי בהבטחת תוקפו וחוקיותו של המסמך.
- אימות מסמך: חובתו העיקרית של הנוטריון היא לעיין בקפדנות בהסכם הממון שנחתם על ידי בני הזוג, במיוחד כאשר ההסכם נקבע לפני נישואיהם. במהלך תהליך זה, בוחן הנוטריון את תוכנו של ההסכם על מנת לאשר את נכונותו וחוקיותו.
- הבטחת הבנה: הנוטריון מוודא ששני הצדדים להסכם מבינים במלואם את תנאיו והשלכותיו על עתידם. מדובר בהערכה האם בני הזוג מודעים להשלכות והשלכותיו של הסכם הממון.
- הקפדה על הסכמה והגינות: הנוטריון מוודא שהסכם הממון יבוצע מרצון וללא כל לחץ או כפייה מיותרים. חשוב ששני הצדדים יתקשרו בהסכם ברצון וללא כל השפעה חיצונית. יתר על כן, הנוטריון מעריך את הגינות התנאים כדי למנוע כל ניצול או חוסר שוויון.
- שיקוף רצון בני הזוג: תפקידו של הנוטריון כולל גם לוודא שהסכם הממון משקף במדויק את כוונותיהם ורצונותיהם של בני הזוג. ההסכם צריך להתיישר עם ההבנה והציפיות ההדדיות שלהם.
- תוקף משפטי ומחייב: אחת התוצאות הקריטיות של תהליך האימות של הנוטריון היא הבטחה כי להסכם הממון יהיה תוקף משפטי ומחייב. אימות זה מבסס את מהימנות המסמך ואכיפה במסגרת החוקית.
- קושי בביטול: הסכם ממון שאומת על ידי נוטריון מתגלה בדרך כלל כמאתגר לביטול, למעט נסיבות חריגות. תהליך האימות הקפדני על ידי נוטריון מוסיף נדבך של הגנה משפטית ויציבות להסכם, מה שהופך אותו לחוזה חזק ומחייב.
בעיקרו של דבר, אימות הסכם ממון עם נוטריון הוא שלב מרכזי בהבטחת עמידתו של ההסכם כמסמך נכון מבחינה משפטית ובעל אכיפה. היא מסייעת בשמירה על האינטרסים והזכויות של שני הצדדים, והיא מהווה בסיס חזק להסכמי ממון שישרתו את מטרתם ביעילות.
כמה עולה תהליך הניסוח והאישור?
העלות הקשורה לתהליך הניסוח והאישור של הסכם ממון יכולה להשתנות בהתאם למספר גורמים, לרבות מורכבות ההסכם והשירותים שנבחרו.
- עריכת הסכם ממון: עלות עריכת הסכם ממון יכולה לנוע בין 2000 ש"ח ל-4000 ש"ח, בהתאם לגורמים שונים כגון המורכבות המשפטית של ההסכם, מעורבות של אנשי מקצוע משפטיים וכל שירות נוסף הנדרש על מנת להבטיח את דיוקו ושלמותו.
- אימות הסכם ממון: אם תבחר לאמת את הסכם הממון שלך על ידי נוטריון, חשוב לציין שעלות השירות הזה מוסדרת בחוק, והתעריף נשאר עקבי בכל הנוטריונים. עלות אימות הסכם ממון על ידי נוטריון היא 434 ש"ח. במקרים בהם יש צורך במספר אימותים של אותו הסכם, המחיר עבור כל אימות נוסף של אותו הסכם הוא 75 ש"ח.
- שירותי נוטריון מקוונים: אם אתה מעוניין בשירותי נוטריון מקוונים, הספקים עשויים להציע שירותי אימות הסכם ממומן, שיכולים לייעל את התהליך. התמחור הספציפי עבור שירותים מסוג זה עשוי להשתנות, לכן מומלץ לברר עם ספק השירות לגבי התעריפים הנוכחיים שלו וכל עמלה נוספת שעשויה לחול.
העלות הכוללת של תהליך עריכת ואישור הסכם ממון יכולה להיות תלויה במספר גורמים, לרבות מורכבות ההסכם ונותן השירותים הנבחרים. חיוני שתהיה הבנה ברורה של העלויות הנלוות וכל עמלות נוספות פוטנציאליות כדי לקבל החלטות מושכלות לגבי תהליך ההסכם הממון.
מה עוד חשוב לדעת?
כאשר עוסקים בהסכמי ממון, יש לשים לב למספר נקודות חיוניות:
- עיתוי אישור נוטריון: אישור נוטריוני להסכם ממון מתבצע בדרך כלל לפני הנישואין. ברגע שבני הזוג כבר נשואים, כל שינוי בהסכם הממון או יצירת הסכם חדש מצריך אישור מבית דין דתי או בית משפט לענייני משפחה, בהתאם לתחום השיפוט.
- שינויים בכתב: אם ברצונך לבצע שינויים בהסכם ממון קיים, חיוני לעשות זאת בכתב. כל שינוי בהסכם חייב להיות מתועד בכתב כדי שיהיה תקף מבחינה משפטית. בנוסף, בדרך כלל יש צורך באישור מרשות שיפוטית רלוונטית כדי שהשינויים הללו ייכנסו לתוקף.
- ביקורת על ידי הרשות השופטת: למרות שאישור נוטריוני בפני רשות שיפוטית עשוי להיות לא חובה עבור זוגות המוכרים בציבור אך טרם נשואים, מומלץ מאוד. רשות שיפוטית מספקת מנגנון ביקורת חיוני להסכם, המבטיחה את הגינותו וששני בני הזוג יבינו במלואם את השלכותיו העתידיות. תהליך זה יכול לסייע במניעת מחלוקות וסכסוכים עתידיים.
- תיעוד בכתב: הסכמי ממון חייבים להיות בכתב כדי להיות מחייבים מבחינה משפטית. הסכמים בעל פה, בכל הנוגע לעניינים כספיים, בדרך כלל אינם מחזיקים במשקל משפטי. יש חשיבות מכרעת לתעד את כל ההסדרים הפיננסיים בהסכם כתוב ברור ומקיף כדי להבטיח אכיפה.
הבנת דרישות העיתוי, החוקיות והתיעוד להסכמי ממון היא חיונית עבור זוגות המבקשים להגן על האינטרסים הפיננסיים שלהם. בין אם לפני או לאחר נישואין, הבטחת ההסכם בכתב, עומד בסטנדרטים המשפטיים ומקבל אישור מתאים בעת הצורך חיונית לתקפותו וליעילותו.
האם אישור נוטריוני להסכם ממון הוא חובה לתוקפו?
אישור נוטריוני של הסכם ממון אינו חובה מטבעו לתוקפו. במקום, ישנם מסלולים שונים באמצעותם ניתן לאשר ולתוקף הסכם ממון, בהתאם לנסיבות ולהעדפות של הצדדים המעורבים.
- אישור נוטריוני להסכם ממון: הסכם ממון, אינו מסמך המחייב בהכרח אישור נוטריוני. ניתן לאמת ולאשר אותו באמצעים חלופיים, כגון בית משפט לענייני משפחה או בפני רשם נישואין. בחירת שיטת האישור אינה משפיעה מהותית על תוקפו של ההסכם.
- אפשרויות לאישור: אין הבדל מהותי בין אישור הסכם ממון עם נוטריון או באמצעות בית משפט. עם זאת, מומלץ לקחת בחשבון את התנאים והנסיבות הספציפיים בעת קביעת תהליך האישור. במקרים רבים מומלץ לבקש אישור בבית משפט לענייני משפחה במידה והתנאים והדרישות מאפשרים זאת.
- שיקולים לאישור: מספר גורמים משפיעים על בחירת שיטת האישור, לרבות פורמליות, תיעוד והיכולת לעמוד באתגרים של התנאים החוזיים. בתי המשפט לענייני משפחה מספקים לרוב סביבה רשמית ומובנית לאישור הסכמי ממון, שיכולים לשפר את מעמדם המשפטי ואת יכולת האכיפה שלהם.
- הסכם ממון לאחר נישואין: חשוב לציין כי הסכם ממון שנקבע לאחר נישואין בדרך כלל חייב להיות מאושר על ידי בית משפט. זה מבטיח שההסכם עומד בסטנדרטים משפטיים וניתן לאכוף במקרה של מחלוקת או פירוק הנישואין.
בעוד שאישור נוטריוני הוא אחת הדרכים לאמת הסכם ממון, היא אינה השיטה היחידה או המחייבת. הבחירה בין אישור נוטריוני, אישור בית משפט או אישור על ידי רשם נישואין צריכה להיעשות על סמך הנסיבות והצרכים הספציפיים של הצדדים המעורבים. ללא קשר לשיטת האישור שנבחרה, המטרה נותרה בעינה: הקמת הסכם ממון בעל תוקף משפטי ובר אכיפה, המגן על האינטרסים של שני בני הזוג.
ההשלכות של אי אישור נוטריון לאישור הסכם ממון
הזנחת אישור נוטריון לאישור הסכם ממון עלולה להוליד סיבוכים ומחלוקות שונות, במיוחד במקרה מצער של גירושין או פרידה. העדר אישור נוטריוני עלול ליצור הזדמנויות לאחד מבני הזוג לערער על תוקפו של ההסכם ועל ההתחייבויות המפורטות בו.
- אתגרים לתוקף: צד עשוי לטעון שהוא לא חתם על ההסכם מרצונו החופשי או שזהותו הוצגה באופן שווא במהלך תהליך החתימה. טענות כאלה עלולות להוביל לניסיונות לבטל את ההסכם.
- חילוקי דעות וחלוקת נכסים: בהיעדר הסכם ממון נוטריוני, מחלוקות בנוגע לחלוקת הנכסים עלולות להתגבר במהלך הליכי גירושין. אחד מבני הזוג עשוי לבקש חלק משמעותי יותר מהנכסים ממה שהם זכאים לו, מה שעלול לגרום לחלוקה לא אחידה.
- שלילת זכויות מוסכמות: גם אם הסכם הממון מפרט זכויות וחובות ספציפיות לשני בני הזוג בכתב, היעדר אישור נוטריוני יכול לערער את יכולת האכיפה של תנאים אלה. צד רשאי לנסות לשלול את זכויותיו של הצד השני, בטענה שההסכם חסר את התוקף המשפטי הדרוש.
- מאבקים רגשיים ומשפטיים: כאשר הליכי גירושין הופכים לטעונים רגשית ושנויים במחלוקת, מחלוקות על עניינים כספיים עלולים להסלים. עורכי דין עלולים להיות מעורבים, והליך הגירושין יכול להתפתח למאבק משפטי ממושך.
אי מתן אישור נוטריוני לאישור הסכם ממון עלול להותיר מקום למחלוקות, לאתגרים ולנסיונות לתמרן את תנאי ההסכם. אישור נוטריון משמש כצעד קריטי בהבטחת האכיפה והתקפות המשפטית של ההסכם, ומסייע למתן סכסוכים פוטנציאליים ולהגן על האינטרסים של שני בני הזוג. זהו אמצעי נבון ומומלץ לשמור על הכוונות והציפיות המפורטות בהסכם הממון.
מה עושה הנוטריון?
תפקידו של נוטריון הוא רב פנים ומכריע בתהליך אימות המסמכים המשפטיים.
- ודא זהות: האחריות העיקרית של נוטריון היא לוודא שהאדם החותם על מסמך הוא אכן האדם שהוא טוען שהוא. הדבר כולל בחינה מדוקדקת של מסמכי זיהוי ואישור זהות כל הצדדים המעורבים.
- חתימות עדים: בנוסף לאימות זהות, נוטריון משמש עד חסר פניות לחתימה על המסמך. תפקיד זה כולל התבוננות בחתימת חתימתם על המסמך ואישור שהם עושים זאת ברצון וללא כפייה.
- אימות מסמך: החותמת והחתימה של הנוטריון על מסמך מספקות רמת אימות המעידה על תקפות המסמך ועל אותנטיות החתימות.
- מניעת הונאה: בכך שהוא פועל כצד שלישי ניטרלי, הנוטריון מסייע במניעת הונאה וזיוף. אם מתעוררת מאוחר יותר מחלוקת בנוגע לאותנטיות של חתימה, הנוטריון יכול לשמש עד אמין.
האם עורך הדין שניסח את הסכם הממון שלנו יכול לאשר הסכם ממון?
ככלל, כדאי להורות לנוטריון שאינו קשור לשום משרד עורכי דין שיאשר הסכם ממון, במיוחד אם אותו עורך דין ערך את ההסכם. גישה זו ממזערת ניגודי עניינים אפשריים ומונעת חשדות להטיה. למה?
- ניגוד עניינים: כאשר עורך הדין שניסח את הסכם הממון גם נותן לו אישור נוטריוני, זה עלול להיחשב כניגוד עניינים. ניתן לראות את עורך הדין כבעל אינטרס להבטיח שההסכם יתקיים, מה שעלול לפגוע בחוסר פניות הנדרש לאישור נוטריוני.
- ייצוג אובייקטיבי: העסקת נוטריון בלתי תלוי במשרד עורכי דין כלשהו מבטיחה שהמיקוד העיקרי של הנוטריון הוא במתן ייצוג אובייקטיבי וחסר פניות של הצדדים המעורבים. זה עוזר לשמור על שלמות תהליך האישור הנוטריוני.
- תוספת אמינות: נוטריון עצמאי יכול לספק נדבך נוסף של אמינות להסכם הממון, להגביר את אכיפתו ולהפחית את הסבירות למחלוקות בנוגע להליך הנוטריוני.
כדי למנוע ניגודי עניינים פוטנציאליים ולשמור על שלמות הליך האישור הנוטריוני, רצוי להעסיק נוטריון שאינו קשור למשרד עורכי הדין שניסח את הסכם הממון. גישה זו מבטיחה ייצוג חסר פניות ומגבירה את אמינות האישור הנוטריוני של ההסכם.
יתרונות אישור נוטריון להסכם ממון
- מומחיות משפטית ויועצת: נוטריון המתמחה בדיני גירושין ומשפחה יכול לתת ייעוץ רב ערך לבני הזוג באשר לתוכן הסכם הממון והשלכותיו האפשריות. רמה זו של הנחיה בדרך כלל אינה זמינה בבית משפט, אשר מוסמך בעיקר לאשר או לדחות את ההסכם.
- גמישות והתחשבות: בעבודה מול נוטריון יש לבני הזוג אפשרות לשקול היטב את החלטותיהם. שינויים בתוכן ובנוסח ההסכם יכולים להתבצע במשרד הנוטריון, במקום או במועד מאוחר יותר, ללא כל לחץ או מגבלות זמן מופרזים. לעומת זאת, הופעות בבית המשפט לאישור הסכם עשויות שלא לאפשר התאמות מיידיות, מה שמחייב דיונים והליכים נוספים.
- פגישות אישיות מזורזות: נוטריונים יכולים לקבוע פגישות אישיות עם בני הזוג במשרדם בהתראה קצרה יחסית, לפעמים אפילו באותו היום. רמת נגישות זו בדרך כלל אינה זמינה במסגרות בית המשפט, שבהן קביעת דיונים עשויה להיות כרוכה בעיכובים של מספר ימים או אפילו שבועות.
- עלות נמוכה יותר: העלות הכרוכה באישור נוטריון להסכם ממון היא לרוב מעט נמוכה יותר בהשוואה לשכר הטרחה הנלווה לאישור בית המשפט.
- סביבה נוחה: תהליך אישור הסכם ממון במשרד נוטריון מתרחש בסביבה נוחה, אישית ומסבירת פנים, מה שיכול להקל על חלק מהלחצים הפורמליים והבלתי אישיים הקשורים לרוב בדיונים בבית המשפט.
חשוב לציין שבעוד שהיתרונות הללו חלים על הסכמי ממון, הסכמי ממון שנקבעו לאחר נישואין דורשים בדרך כלל אישור בבית משפט לענייני משפחה או, במקרים מסוימים, בית דין דתי (כמו במקרה של זוגות יהודים המופיעים בפני בית דין רבני). הבנת ההבדלים בתהליכי האישור ובחירת זה המתאים לצרכיך ולהעדפותיך חיונית להבטחת הקמתו ואכיפתו המוצלחת של הסכם ממון.